B. Döşeme şlemi
1. Zemin elemanlarında herhangi bir hasar / kusur olup olmadığını kontrol ediniz. Zemin elemanlarında yay ve kanalın ne olduğunu inceleyiniz. lk sırayı odanın sol köşesinden elemanın her iki yay tarafı duvarabakacak şekilde döşemeye başlayınız. Döşeme işlemine başlarken duvarla mesafeyi sağlayan mesafe koruyucularını monte ediniz. Yeni döşenecek elemanı yukarıdaneğiktutarakdöşenmiş elemanınbağlantı mekanizmasınayerleştiriniz ve daha sonra zemine düz olarak oturacak şekilde yere indirerek tüm kaplama elemanlarını birleştiriniz.
2. lk sıranın son elemanı üzerinde gerekli uzunluğu işaretleyiniz (yayları birbirine bakacak şekilde koruyunuz) ve fazla gelen kısmı kesiniz. Birinci sıranın kaplama elemanından arta kalan parça en az 200 mm uzunlukta ise ikinci sıranın döşenmesine bu parça ile başlayınız. Tüm diğer sıralarda da aynı şekilde bir önceki sıranın arta kalan kaplama paneliyle başlanır. Dikkat! Kenar birleşmeleri en az 200 mm kaydırmalı olarak gerçekleştirilmelidir. Fabrika çıkışlı eğri bir kenarı ve/veya özel desene (örn. dekor fayans) sahip ürünlerde
eğri kenara ve/veya desene göre eşit oranda kaydırmaya dikkat ediniz.
3. lk sırayı döşedikten sonra ikinci sıraya ilk sıranın arta kalan parçasıyla veya eğri kenara ve/veya desene uyum sağlamış eleman parçasıyla parçalayınız. Bunun yayını
birinci sıranın birinci elemanın çıkık duran alt dudağına yerleştiriniz
4) ve tüm sıra döşenen kadar kalan diğer panelleri dar kenarlarından - yukarıda açıklandığı gibi birleştiriniz. Sonra bu sıra panellerinin tüm dar kenarları birbirine doğrultulmuş ve birleştirilmiştir. Şimdi birinci paneli veya panel kesitini hafifçe kaldırınız ve bu uzunlamasına kenarından birinci sırayla birleştiriniz. Sıranın tamamı bir önceki sırayla tamamen birleşene kadar bu işlemi tekrarlayınız. Bu sırada dar kenarlar boyunca panellerde artık bir kayma olmamasına dikkat ediniz.
4. Artık eleman eleman, sıra sıra döşeme yapabilirsiniz.
5. Son eleman sırasını işaretlemek için, döşenecek olan kaplama elemanını sondan bir önceki sıranın tam üstüne koyunuz. Artan bir panel parçasıyla (eleman genişniği + kenar derzi genişliği) duvar kontürü önceden belirlenen bir mesafede kaplama elemanına aktarılabilir. 31, 32 ve 33 sınıflarına dahil işyerlerinde döşeme işlemi Bu yıpranma sınıfına dahil işyerlerinde ortalamanın üstünde gerçekleşen bir nem faktörü göz önünde bulundurulmalıdır. Bu nedenle, bu uygulama alanlarında sistem malzemeleri arasında yer alan özel bir yalıtım tutkalının kullanılması şart koşulmuştur.
Su sızmasını önleyici tutkalı, dar ve uzun kenar boyunca bağlantıyı sağlayan tüm hat üstünde kaplama elemanlarını birleştirirken tutkal yukarı doğru taşacak şekilde zıvananın üst yüzüne sürünüz. Taşan yalıtım tutkalı, derhal veya kısa bir kuruma süresinden sonra hiç sorun çıkmadan yüzeyden silinebilir.
Dikkat! Taşan yalıtım tutkalının altındaki kaplama elemanları arasında derz oluşmadığından emin olunuz.
Kapı pervazları
Eğer ahşap kapı pervazı mevcutsa, kapının laminat parkenin yerden yüksekliği + yere serilen malzemenin kalınlığı kadar kısaltılması tavsiye olunur. Laminat parkeyi duvarda/kenarda pay bırakarak kapının altına kadar döşeyiniz. Döşeme işlemini böyle bir pervazda sona erdirirseniz, yeni kaplama panelini yatar durumda birleştirebilmek için bir keski vasıtasıyla son döşenmiş kaplama elemanının çıkıntılı duran alt lamba yanağının üstündeki kilit mekanizmasının yerinden kesilerek ayrılması gereklidir. Bu bağlantı bölgesi PVAC tutkal ile tutturulmalıdır. Kısaltılması mümkün olmayan kapı kenarlarında, örneğin metal kapı pervazlarında yerleştirilmiş duvar/kapı fugaları elastik bir fuga malzemesi ile veya uygun kapak profillerle kapatılmalı veya örtülmelidir.
Boru geçişleri
Borularınkonumlarını ölçerekbelirleyinvekaplamaelemanları üzerindeişaretleyiniz(kenar derzini dikkate alın). Delikleri boru çapından en az 16 mm daha fazla olacak şekilde açınız. Kaplama elemanını deliklere 45 ºC açıyla yaklaşarak kesiniz. Kesip çıkardığınız parçayı yerine uydurup tutkallayınız.
C. Döşeme işleminden sonra
Sabit veya hareket ettirilen mobilyaların ayak altlarına plastik veya keçeden yapılan parçalarkonulmalıdır. Özellikleağırmobilyalarınyerinimobilyayı kaldırarakdeğişiriniz. Tekerlekle mobilya ile koltuk ve sandalyelerin tekerlekleri yumuşak tipte olmalıdır. Parke yüzeyini ıslatmadan, çok iyi sıkılmış, tüy bırakmayan mikro elyaflı bezle temizleyiniz. Aşındırıcı temizlik malzemeleri (fay,...vb.) kullanmayınız. Parke yüzeyini ıslatmadan, çok iyi sıkılmış, tüy bırakmayan mikro elyaflı bezle temizleyiniz. Aşındırıcı temizlik malzemeleri (fay,...vb.) kullanmayınız. Parkeyi zımparalamayınız.